Prinášame nápady. Zdieľame skúsenosti.
Nemčina Stredné školy Berliner Platz neu

Berliner Platz neu



Metodické materiály

Berliner Platz NEU je učebnica pre dospelých a mládež od 16 rokov. Bola vyvinutá hlavne pre študentov bez predchádzajúcich znalostí jazyka a umožňuje intenzívnu prípravu na každodenný život v nemecky hovoriacich krajinách. Berliner Platz NEU predstavuje všetky témy, ktoré sú nevyhnutné pre zvládnutie bežných situácií každodenného života. Preto je Berliner Platz NEU vhodný ako pre účastníkov kurzu v nemeckom prostredí, tak aj pre študentov v zahraničí, ktorí sa zaujímajú o život v Nemecku, Rakúsku alebo vo Švajčiarsku. Berliner Platz NEU umožňuje vďaka novej vizuálnej koncepcii a jasnej a prehľadnej štruktúre ľahký a motivujúci vstup do nemčiny a do každodennej reality nemecky hovoriacich krajín. Dôraz je kladený na vyvážený nácvik všetkých zručností: počúvania, hovorenia, čítania a písania.

Pre správne porozumenie je správna výslovnosť minimálne tak dôležitá ako dobré znalosti slovnej zásoby a gramatiky. Preto hrá nácvik výslovnosti – hlavne v prvých kapitolách – veľmi dôležitú rolu.

Berliner Platz NEU ponúka rozmanité úlohy a cvičenia. Dôležitú rolu hrajú projekty, ktoré napomáhajú použitiu už prebraného učiva v realite. Na úlohách k projektu sa pracuje mimo triedy a vedie sa tak k samostatnej práci, vyžaduje sa nezávislý, ale ľahko zvládnuteľný výskum v každodennom živote. 

Berliner Platz NEU 1–3 je k dispozícii v 3 alebo v 6 dieloch a prebraním učebnice Berliner Platz NEU 4 sa dostanete na úroveň B2. Berliner Platz NEU takisto pripravuje študentov na skúšky Start Deutsch 1 a Start Deutsch 2, na Zertifikat Deutsch a DeutschTest für Zuwanderer aj na telc Deutsch B1+ für den Beruf,  Goethe-Zertifikat B2 a telc Deutsch B2.

Pre prípravu na integračný kurz odporúčame úvodný kurz Berliner Platz NEU.  Vďaka hladkej progresii a výraznej vizualizácii pripravuje na prácu s učebnicami v integračnom kurze.

Metodické materiály
Registrovaní
down Metodické materiály
lockBerliner Platz neu A1
lockBerliner Platz neu A2
lockBerliner Platz neu B1
lockKopiervorlagen_komplett
lockBerliner Platz neu B2

down Testy
lockOESD_Zertifikat A1 Modell test
lockStart Deutsch 1 A1-Modelltest Variante 2
lockModelltest-Start_Deutsch1_A1_Variante
lockModelltest-Start_Deutsch1_A1_Variante
lockStart Deutsch 1 A1-Modelltest-Variante 2
lockOESD_A2_Modelltest
lockBerliner Platz A2 Goethe test
lockBerliner Platz A2 Telc test
lockBerliner Platz neu B1 Goethe
lockBerliner Platz neu B1 OSD
lockBerliner Platz neu B1 Telc
lockBerliner Platz neu B2 Goethe
lockBerliner Platz neu B2 (1)